PLACE/Ladywell Consultation

Public space and cafe design and production, community consultation and event workshops design and delivery for Lewisham Council.

PLACE/Ladywell consultation was an informal community consultation for which we created an open and welcoming space for people to come and share their ideas about the area whilst enjoying a free coffee from a local vendor.

Situated at the front of a development, we were tasked with finding out what the community would like to see there. The council then used the information collected to inform both the short and long term plans for the site and also the regeneration of the entire borough.

The concept for the design was to be temporary, modular and changeable to reference the pre-fabricated block being built on site. Interactive panels within the space provided the basis of the consultation, presenting different ways for community members to share their ideas. The methods were designed considering the diverse demographic in the area, ensuring inclusivity to all, and were mindful of minority groups and communication barriers that may usually prevent engagement. Communication methods involved conversing, writing, drawing, collage and model making.

Panels were attached to a grid system mounted onto the hoarding, making the space easily adaptable to change and modification of designs.

Public space and cafe design and production, community consultation and event workshops design and delivery for Lewisham Council.

PLACE/Ladywell consultation was an informal community consultation for which we created an open and welcoming space for people to come and share their ideas about the area whilst enjoying a free coffee from a local vendor.

Situated at the front of a development, we were tasked with finding out what the community would like to see there. The council then used the information collected to inform both the short and long term plans for the site and also the regeneration of the entire borough.

The concept for the design was to be temporary, modular and changeable to reference the pre-fabricated block being built on site. Interactive panels within the space provided the basis of the consultation, presenting different ways for community members to share their ideas. The methods were designed considering the diverse demographic in the area, ensuring inclusivity to all, and were mindful of minority groups and communication barriers that may usually prevent engagement. Communication methods involved conversing, writing, drawing, collage and model making.

Panels were attached to a grid system mounted onto the hoarding, making the space easily adaptable to change and modification of designs.